Houtrot reparatie.

Ook voor het herstellen van houtrot kunt U bij ons terecht.

Bij aanwezigheid van houtrot is het 90% van de gevallen onnodig om volledige kozijnen en deuren te vervangen. Als gecertificeerd houtrot hersteller brengen wij het aangetast hout weer terug in originele staat. Vraag naar de mogelijkheden !

Het ontstaan van houtrot.

Houtrotschimmels zijn de belangrijkste veroorzaker van houtrot in kozijnen, deuren en houten gevelelementen. Aanwezige houtrotschimmels tasten alleen hout aan bij voldoende vocht en zuurstof in de omgeving. Is de relatieve vochtigheid aan het hout oppervlak hoger als 95% of het vochtgehalte in het hout meer als 20% dan is het wachten op problemen. Bij een goed onderhouden verfsysteem krijgt vocht en dus ook houtrotschimmel geen kans om schade aan te richten.


Houtrotreparatie deuren en kozijnen.

Bij het repareren van houtrot maken we gebruik van een houtrot frees, en invalzaag.

Als het aangetast hout 100% verwijderd is wordt gekeken welke reparatie methode gewenst is. Dit kan deelvervanging zijn of plaatselijke repareren met reparatie pasta. 

Wij werken volgens het repair care systeem. Een goede en zeer duurzame oplossing .

Door Uw kozijnen te laten repareren bespaart U 90% op de kosten van de aanschaf en het plaatsen van nieuwe kozijnen. Ook helpt U zo het milieu een handje door te voorkomen dat er onnodig  gezond hout wordt weggegooid.